Animaties. Waar kan ik jou mee helpen?

Animaties zijn er in zoveel verschillende soorten en maten. Om de keuze niet te moeilijk te maken, focus ik op 3 diensten: uitleganimaties, infographic animaties en social animaties. Hieronder leg ik per type animatie precies uit wat het inhoudt en hoe het eruit kan zien.

Weet je al precies wat voor animatie bij jouw bedrijf past en wil je meteen aan de slag met de inhoud? Dan kan je via onderstaande link een handige template voor de animatie briefing downloaden. Eerst meer weten over wat een briefing is? Je leest het in mijn blog Wat is een animatie briefing.

Animatie 1

Een uitleganimatie

Een uitleganimatie of explanimation is perfect om – de naam zegt het al – iets mee uit te leggen. Bijvoorbeeld over jouw merk, een nieuw product of het verhaal achter jouw bedrijf. Vaak duurt zo’n animatievideo tussen de 1 en 1,5 minuut. Aan de hand van een passende voice-over wordt jouw verhaal vertelt. Deze stem leidt de kijker als het ware door de animatie heen. Zo hoeven zij niet te lezen. Én kunnen ze zich volledig focussen op het beeld en de boodschap. Een uitleganimatie kan gemaakt worden in verschillende 2D stijlen, van meer illustratief naar strakke en flat animaties.

Voorbeeld Uitleganimaties
Uitleganimaties
Animatie 2

Een infographic animatie

In infographic animaties kun je op een overzichtelijke en vermakelijke manier cijfers communiceren. Naar bewegende cijfers kijken is namelijk zoveel leuker. Door de cijfers in de animatievideo rustig op te bouwen, is het goed te volgen en onthoudt jouw doelgroep de boodschap ook veel beter. In 30 sec. tot een minuut heb jij je belangrijkste statistieken zo uitgelegd! Deze animatievorm wordt gemaakt in een eenvoudige, maar pakkende stijl. Denk hierbij aan duidelijke iconische elementen in professioneel vormgegeven animaties. 

Voorbeeld Infographic animaties
Infographic animaties
Animatie 3

Een social animatie

Animaties voor Social Media zijn niet meer weg te denken op Facebook en Instagram, maar vergeet ook LinkedIn zeker niet. Bewegende animatievideo’s zijn een aangename afwisseling tussen alle posts met tekst, foto’s en illustraties. Een social animatie duurt max 30 seconden. Perfect voor sociale kanalen, juist omdat de aandachtsboog daar niet heel lang is. We spelen hier op in door animaties kort te houden, aansprekende visuals te gebruiken en te starten met een beeld dat de aandacht trekt.

Voorbeeld Animaties Social media
Animaties voor social media

Mijn werkwijze

Als je meer wilt weten over hoe mijn animaties tot stand komen, klik dan even op onderstaande link. In mijn werkwijze vertel ik je meer over het creatieve proces, samen met andere professionals.

Mijn tarieven

Ik ben graag transparant over de kosten van animaties. Dus deel ik die informatie graag met jou. Via de link hieronder kun je meer lezen over mijn animatie tarieven en pakketten.

Zorganimaties - Een zorganimatie is een goede investering

Animaties voor zorg organisaties

Als animator voor een zorginstelling heb ik een flinke dosis expertise ontwikkeld om complexe boodschappen om te zetten in heldere uitleganimaties. Ik ga dan ook graag voor jouw zorgorganisatie aan de slag. Of het nou gaat om een baanbrekende behandeling, een nieuw medicijn of een algemene toelichting voor patiënten. Jouw verhaal wordt duidelijk uitgelegd in de taal die je publiek of doelgroep begrijpt.

Animaties goede doelen

Animaties voor goede doelen

Heb je een goed doel of een mooi initiatief waarmee je de wereld een stukje mooier wilt maken? Wees dan zeker niet verlegen en stuur mij een berichtje. Dan kijk ik graag of ik met mijn animaties iets voor je kan betekenen.

Samenwerken? Het begint allemaal met een simpele 'hallo'.

Een animatie laten maken? Of een vraag voor mij? Don’t be a stranger! Vul het formulier in of mail mij direct via onderstaande link en ik neem graag contact met je op.