GIF maken

Even met compleet iets anders bezig zijn. Dat is wel een beetje het thema in deze blogpost. Doordat je niet bewust bezig bent met het verbeteren van je vaardigheden, het bedenken van nieuwe ideeën of wat dan ook. Krijg je echt de tijd om te ontspannen en je aan de rust over te geven, zodat je goed opgeladen weer aan de slag kan.

Animatie maken

#1 Weg bij dat scherm

Als creatief wil je natuurlijk niets liever dan mooie dingen maken. Maar continu achter je scherm zitten is natuurlijk niet gezond. Neem bijvoorbeeld eens de tijd om te gaan tekenen of te schilderen. Heb je geen penselen in huis, je kan natuurlijk ook prima aan de slag met een simpele potlood of wat stiften.

Belangrijk hierbij is dat je niet focust op hoe het eruit ziet, maar de ontspanning. Als perfectionist wil je natuurlijk meteen een schilderij of tekening maken a la Bob Ross. Laat dat gaan en geniet!

Animatie maken

#2 Ontdek nieuwe hobby’s

Veel van jullie hebben nu wat extra tijd om handen. Een goed moment om te kijken wat je nog meer leuk vindt om te doen. Bezig zijn met je hobby kan je namelijk ook veel nieuwe inspiratie opleveren, omdat je even compleet met iets anders bezig bent.

We weten immers allemaal dat onze beste ideeën tot stand komen tijdens een bezoekje aan het toilet, of onder de douche.

Animatie maken

#3 Verminder je Social Media gebruik

Je hoeft niet elk moment van de dag op je Facebook, Instagram of LinkedInpagina te scrollen. Deze bezigheid geef je totaal geen energie en je wordt er vaak ook niet veel vrolijker van. Vaak gebeurt dit haast automatisch, leg je telefoon dan ook op een plek waar je er niet zo makkelijk bij kan.

Prima om af en toe een tijdvak in te plannen om even je kanalen te checken, bijvoorbeeld omdat je inspiratie wilt opdoen of omdat dit belangrijk is voor je bedrijf. Maar zorg ervoor dat je het op deze manier monitort en je niet langer dan nodig hiermee bezig bent.

Animatie maken

#4 Ga in de ochtend eerst sporten

Je hoeft zeker niet meteen een halve marathon te lopen, een korte wandeling of meditatiesessie kan ook heerlijk zijn. Belangrijk om in deze tijd wel goed de afstand te bewaren tussen andere vroege vogels. En kies als het kan een route die niet zo druk bezocht wordt.

Vind je het moeilijk jezelf te stimuleren? maak dan gebruik van een van de verschillende gratis of betaalde sport apps, waarbij door de gamificatie het leuk wordt om aan de slag te gaan.

Animatie maken

#5 Leer nieuwe recepten

Liefde gaat door de maag! Dat heerlijke bezoekje aan je favoriete restaurant zit er nu even niet in. Niet getreurd, je kunt nog steeds van lekker eten genieten door zelf met staafmixers, pannen en ingrediënten aan de slag te gaan. Een beter moment om nieuwe recepten uit te proberen krijg je niet.

En vergeet niet dat het oké is om fouten te maken, of die pizzabodem aan te laten branden. En lach er ook om, het leven is al serieus genoeg.

Animatie maken

#6 Gun jezelf ontspanning

Vaak kan het best lastig zijn om toe te geven aan een stukje rust. Je denkt dat je continu moet rennen om voorop te blijven in de wedstrijd. Maar elke atleet weet dat rust voor het lichaam ontzettend belangrijk is. Gun jezelf dit dan ook.

Probeer je daarbij ook niet te druk te maken over de dingen waar je geen invloed op hebt of die je niet meteen kunt veranderen. Dit staat jouw ontspanning alleen maar in de weg.

Meer gezellige posts? Volg Popsicle Media op Instagram!

?
Deze website verzameld data via Google Analytics. Klik hier to opt in. Klik hier to opt out.
×