Een infographic animatie. Wat is het?

Er zijn verschillende soorten animaties, dat weet je vast en zeker al. En een daarvan is een infographic animatie. En dat kan een heel mooi alternatief zijn op de manier waarop jij jouw informatie presenteert. Lees hieronder verder, dan ga ik hier dieper op in.

Infographic animaties

Wat is het?

In een infographic animatie kan je op een overzichtelijke en vermakelijke manier cijfers communiceren. Het is een manier om het door jou gedane onderzoek te presenteren aan jouw doelgroep of team. Je bent natuurlijk wel even bezig geweest om de resultaten bij elkaar te krijgen en dan zou het jammer zijn als niemand het leuk vindt om door te nemen.

Lange stukken tekst, met veel cijfers en statistieken kunnen best overweldigend overkomen. Het is ook behoorlijk wat om door te nemen. Een animatie kan hierbij veel betekenen.

Presenteer je resultaten 2.0

Een animatie zorgt er namelijk voor dat je kritisch naar de resultaten moet kijken. Zo kan je namelijk de belangrijkste eruit halen. Want die selectie wil je graag presenteren in een animatie. Waarom niet allemaal? Omdat de animatie dan veel te lang wordt en een letterlijke vertaling van het te lezen onderzoek. En dat is niet de bedoeling.

De animatie dient zo als showcase voor de belangrijkste resultaten. Zo blijft het ook een mooi overzichtelijk verhaal. En niet te vergeten, leuk en interessant om naar te kijken.

Waarom?

Zo kan jij jouw harde werk delen en krijgt jouw doelgroep of team het op een vermakelijke manier binnen. En voor de echte diehard statistiek fans, is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om het hele onderzoek door te nemen.

Daarnaast zullen ze de informatie ook veel beter onthouden, omdat het gaat om een combinatie van beeld, tekst en eventueel geluid. Mensen onthouden namelijk 80 procent van wat ze zien en slechts 20% van wat ze alleen lezen. Dit komt ook doordat een ontzettend groot deel van de informatie die wij binnenkrijgen vertaald wordt naar beelden. Dus we vinden het sowieso fijner om naar iets visueels te kijken, dan alleen maar droge informatie tot ons te nemen.

Maak het eigen

En het mooie aan een animatie is dat je het een persoonlijkheid kunt geven. Zo kan je het volledig laten aansluiten op jouw bedrijf of organisatie. In het design, de sfeer, tone of voice en audio.

Heb je geen idee hoe dit er nou uit kan zien, hieronder een aantal voorbeelden. En dit is slechts een selectie.

Infographic animatie voorbeeld

Voorbeelden infographic animaties

Infographic animatie voorbeeld
Infographic animatie laten maken
Voorbeeld infographic animaties

Wil je eens informeren of zo’n infographic animatie iets is voor jou? Neem dan gerust contact op.

?
Deze website verzameld data via Google Analytics. Klik hier to opt in. Klik hier to opt out.
×