Uitleganimatie Carolien Illustrations

Middels een winactie heeft Carolien Drooger, beter bekend als Carolien Illustrations, een animatie gewonnen. Voor haar ben ik aan de slag gegaan om met haar input over creativiteit een mooi eindresultaat neer te zetten. Hieronder lees je meer over dit proces en kan je natuurlijk de animatie bewonderen.

Animatie project breakdown

Het mooie resultaat

“Ze heeft mijn verhaal heel goed weten te vangen in beeld. Dankjewel!”

Carolien DroogerIllustrator & eigenaar, Carolien Illustrations

Project breakdown; uitleganimatie Carolien Drooger

Het idee

Carolien Drooger heeft met een winactie op mijn instagram een animatie gewonnen. Zij wilde graag met haar doelgroep delen wat creativiteit voor haar betekent en hoe belangrijk dit is in haar werk. Wat doet ze precies? Ze maakt analoge en digitale illustraties en stop-motion video’s. Deze animatie is een onderdeel van een video die zij heeft gemaakt waarin ze haar creatieve reis kort toelicht.

De uitwerking

Om de uitwerking te beginnen, heeft Carolien zelf een klein script aangeleverd. In dit script vertelde ze wat ze precies met haar creativiteit wil doen, onder andere mensen ermee blij maken, het helpen ontwikkelen en bedrijven helpen met haar creativiteit. Aan de hand van dit script en haar huisstijlkleuren ben ik aan de slag gegaan met de stijluitwerking en het storyboard. Carolien gaf mij de volledige vrijheid om zelf een stijl te bedenken. Een mooi uitdaging! Na het bespreken van het storyboard en wat kleine aanpassingen, ben ik aan de slag gegaan met de animatie. Deze duurde in totaal een mooie 30 seconden, kort maar krachtig. Carolien heeft de animatie verwerkt in haar eigen video en met haar doelgroep gedeeld op instagram en haar website!

Het eindresultaat

Uitleganimatie over creativiteit
Carolien illustrations

Dit project is met 100% liefde gemaakt door Popsicle media

Animaties Animatiestudio Popsicle media