Project

Animatie Stichting Kolom

Opdrachtgever

Sausmakers – bureau voor video en ontwerp

Mijn rol

Het maken van een animatie over de strategische visie van stichting kolom.

Project breakdown; animatie stichting kolom

Het idee

Stichting Kolom realiseert ruimte voor leren voor leerlingen van 4 t/m 20 jaar oud door specialistisch onderwijs, ondersteuning en begeleiding in samenwerking met anderen, aangepast aan wat de ontwikkeling van elke leerling vraagt.

Hun nieuwe strategische visie, die voor de komende 5 jaar geldt, wilden zij graag in een animatie uitwerken. Op deze manier kan je een, vrij droog beleid, op een begrijpelijke en leuke manier overbrengen.

De uitwerking

Vanuit een geïllustreerd storyboard is de animatie gemaakt. Daarnaast zijn er hier en daar elementen toegevoegd en aangepast om het verhaal sterker naar voren te laten komen. Zo heb ik bijvoorbeeld een aantal woorden op een leuke manier terug laten komen in de animatie. Zo komen ze nog even kort in beeld op de momenten dat dit nodig is. Ook hebben bepaalde illustraties, bijvoorbeeld reguliere scholen, een andere kleur gekregen in de animatie. Om het verschil tussen de kolom scholen en de reguliere scholen goed te laten zien.

Verder zijn de verschillende karakters levendig en passen hun bewegingen goed bij het verhaal. Zo zie je een groep docenten amicaal met elkaar in gesprek, klimt een van de docenten omhoog op een klimmuur en ligt een leerling onderuit op de bank terwijl hij druk aan het scrollen is op zijn smartphone. Allemaal passend bij het verhaal op dat moment.

Animatie stijlelementen

Stijlelementen

Voor de animatie is er gebruik gemaakt van een standaard font uit de huisstijl. Daarnaast bestaat de animatie uit de vier opvallende kleuren die elk staan voor een specifieke onderwijsvorm. Dit zijn de kleuren, geel, brons, oranje en rood. De kleuren licht- en donkerblauw komen uit het logo en de naam ‘Kolom’. De twee overige kleuren worden gebruikt voor de achtergrond en andere elementen die niet per se op de voorgrond hoeven te treden.

Animatie karakters stichting kolom

Karakters

De animatie bestaat uit verschillende karakters. Om een duidelijk verschil te maken tussen de docenten en leerlingen, is er voor de leerlingen gebruik gemaakt van de felle kleuren die horen bij de onderwijsvormen van stichting kolom. De docenten bestaan voornamelijk uit lichtblauw en donkerblauw. Zo is het onderscheid goed te maken.

Verhaallijn animatie stichting kolom

De verhaallijn

Een erg belangrijk element uit de verhaallijn is het huis van kolom. Hierboven is te zien hoe dat eruit ziet. Het fundament bestaat onder andere uit de vier gekleurde pilaren die elk een specifieke onderwijsvorm uitbeelden die horen bij de stichting. Dit huis komt meerdere keren terug in de animatie, als het gaat om ondersteuning of begeleiding van docenten en leerlingen. Dit element is als het ware de rode draad.

Het eindresultaat

Uitleganimatie over Stichting Kolom

Dit project is met 100% liefde gemaakt door Popsicle media

Animaties Animatiestudio Popsicle media