Het project

Het bedenken en uitwerken van Social Content voor label CZ. En het maken van animaties voor verschillende thema’s

Opdrachtgever

Zorgverzekeraar CZ

Uitleganimaties over de duurzame coalitie; Project breakdown

Het idee

Voor Zorgverzekeraar CZ heb ik twee animaties mogen maken over de duurzame coalitie. Een voor zorgverleners en een voor consumenten. Dit omdat er twee doelgroepen zijn die belang hebben bij dit thema, maar niet op dezelfde manier aangesproken moeten worden. In de animatie voor zorgverleners gaat het script wat dieper in op de samenwerking tussen hen en CZ en in die voor de consumenten wordt er meer gefocust op de voordelen. Iets waar consumenten baat bij hebben, zoals het verminderen van de wachttijden als het gaat om de zorg.

De uitwerking

Vanuit het online content team van CZ heb ik de briefing en het script ontvangen. Het is namelijk ook goed mogelijk om zelf bepaalde elementen aan te leveren als je bijvoorbeeld beschikt over een in-house copywriter. Hiermee ben ik vervolgens aan de slag gegaan, het script is uitgewerkt tot visueel storyboard, waarin duidelijk wordt op welk manier de tekst in beeld wordt gebracht. Na het verwerken van de feedback en het uitwerken van de illustraties in de huisstijl van CZ, zijn alle elementen samengebracht in de twee animaties.

Eindresultaat van het CZ animatieproject

Duurzame coalitie – zorgverleners

In totaal zijn er twee animaties gemaakt over de duurzame coalitie. Deze is voor de zorgverleners. In deze animatie wordt er gefocust op de meerderjarige samenwerking tussen CZ en de zorgverleners in deze duurzame coalitie en wat voor impact dit heeft.

Duurzame coalitie – consumenten

CZ deelt ook graag haar ontwikkelingen met haar consumenten. In deze animatie wordt er dan ook uitgelegd wat die duurzame coalitie precies is en wat voor voordelen dit op de lange duur heeft voor consumenten.

Deze projecten zijn met 100% liefde gemaakt

Animaties Animatiestudio Popsicle media