Project

Animatie De Buitenwereld

Opdrachtgever

Sausmakers – bureau voor video en ontwerp

Mijn rol

Het visuele storyboard is gemaakt door Studio Peper en Goud. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en heb deze leuke stijl verwerkt in een animatie. Daarnaast heb ik nog deels geholpen met wat illustratief werk, door een aantal karakters wat aan te passen.

Project breakdown; animatie De Buitenwereld

Het idee

De buitenwereld is een organisatie die ervoor zorgt dat kinderen met en in de psychische problematiek zo normaal mogelijk kunnen opgroeien. Dus op school, met hun vriendjes en bij hun ouders. In deze animatie wordt je meegenomen door zo’n kindje met psychische problemen, waarbij de buitenwereld verteld hoe dat proces precies gaat.

De uitwerking

Vanuit het visuele storyboard ben ik aan de slag gegaan met het animeren. In de animatie zie je een jongen opgroeien van kind tot tiener en volg je hem tijdens verschillende situaties, zoals thuis en op school. Waar krijgt hij allemaal mee te maken en hoe kan De Buitenwereld hem het beste begeleiden en ervoor zorgen dat hij zo normaal mogelijk kan opgroeien in of met psychische problematiek. Daarom is er ook gewerkt met verschillende karakters en emoties en 1 hoofdpersonage, zodat het verhaal een stuk persoonlijker wordt. Tijdens het animeren is hier ook rekening mee gehouden, de karakters bewegen op een realistische manier waar dit nodig is en de focus is gericht op het opgroeiende jongetje.

Zorganimaties in huisstijl - De Buitenwereld

Stijlelementen

Voor de animatie is er gebruik gemaakt van een standaard font uit de huisstijl. Daarnaast waren er verschillende kleuren beschikbaar die ingezet konden worden om de animatie en daarmee de elementen kleur te geven. Gedurende de animatie is er afwisselend gebruik gemaakt van de wat meer opvallende kleuren voor de achtergrond. Om er zo een dynamisch geheel van te maken.

Zorganimaties verhaallijn - De Buitenwereld

Verhaallijn

De animatie volgt dus een jong kindje in de psychische problematiek. Dit jongetje groeit gedurende de animatie op tot een tiener. Zo wordt het meteen een stuk realistischer en persoonlijker wordt.

Voor de animatie is gebruik gemaakt van een aantal vaste kleuren, die ook erg duidelijk terug te zien zijn in het karakter. Zoals de twee tinten blauw en roze en de drie tinten groen.

Zorganimaties karakters - De Buitenwereld

Karakters

Naast het hoofdpersonage, worden er ook andere karakters gebruikt in de animatie. Denk aan de ouders, een medewerker van de buitenwereld en andere kinderen in de omgeving. Verschillende elementen die ervoor zorgen dat het kind zo normaal mogelijk op kan groeien, zoals de buitenwereld zelf zo mooi zegt: buiten gewoon opgroeien.

Deze karakters samen maken het verhaaltje rond, tijdens het verhaal komt het kindje langs al deze karakters en groeit het op. Waarbij hij op het eind uiteindelijk een plek in de maatschappij heeft gevonden.

Het eindresultaat

Uitleganimatie over De Buitenwereld

Dit project is met 100% liefde gemaakt door Popsicle media

Animaties Animatiestudio Popsicle media