Project

Illustraties Digisterker

Opdrachtgever

Buro Barabas

Mijn rol

Het ontwikkelen van een nieuwe stijl voor Digisterker, die in lijn staat met hun oude stijl, maar frisser en moderner is. Het uitwerken van illustraties voor de animatie over bankzaken.

Project breakdown; illustraties Digisterker

Het idee

Stichting Digisterker helpt mensen aan meer digitaal zelfvertrouwen door middel van hun educatieve programma’s. Er bestond al een hele animatiereeks voor verschillende doeleinden. Deze animaties hadden en vrij verouderde stijl, dit mocht wel wat frisser en moderner. In samenwerking met Buro Barabas ben ik hiermee aan de slag gegaan. Daarnaast moest er ook een nieuwe animatie gemaakt worden, over bankzaken. Perfect moment dus om de stijl eens goed onder handen te nemen.

De uitwerking

Een mooie uitdaging. Op basis van de huisstijlkleuren en een overzicht van de oude stijl ben ik aan het werk gegaan. De belangrijkste punten waren het opfrissen en moderniseren van de stijl, het creƫren van rust in de illustraties en het verfijnen van de manier waarop de karakters waren neergezet.

De oude stijl was voornamelijk erg druk, zowel op de voor- als achtergrond, waardoor er geen focus was. Verder was de stijl niet meer van deze tijd. Ik ben begonnen met het belangrijkste element: de karakters. Hiervoor heb ik een aantal opties ontworpen om de verschillende mogelijkheden te laten zien. Na het maken van de keuze is de rest van de stijl uitgewerkt en zijn de illustraties voor het storyboard gemaakt.

Het eindresultaat

Illustraties animatie Digisterker

Illustraties Digisterker Webshop
Illustraties Digisterker Park
Illustraties Digisterker Banken
Illustraties Digisterker close up man
Illustraties Digisterker Verjaardag

Dit project is met 100% liefde gemaakt door Popsicle media

Animaties Animatiestudio Popsicle media