Project

Motion graphic ‘uurtje voor de klas’ voor De Rode Loper

Opdrachtgever

Sausmakers – bureau voor video en ontwerp

Mijn rol

Het editten van film en foto content. En het animeren van tekst en geïllustreerde icons om er zo samen een dynamische video van te maken.

Project breakdown; motion graphic ‘uurtje voor de klas’

Het idee

De Rode Loper is een samenwerkingsverband van 41 scholen voor voortgezet onderwijs in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Om de leerlingen in de laatste klas enthousiast te maken voor het onderwijs, wilden zij graag een korte en hippe video laten maken die de doelgroep aanspreekt. In opdracht van Sausmakers ben ik hiermee aan de slag gegaan.

De uitwerking

In de video is er gewerkt met stockmateriaal, bestaande uit zowel films als foto’s. Er kon destijds niet gefilmd worden, dus is het op deze creatieve manier opgelost. Het script bestond uit korte zinnen en kreten die passen bij de doelgroep. Denk aan teksten als #spannend, #firststeps, ga je de uitdaging aan? Allemaal om de video goed te laten passen bij de kijkers. Er is gekozen voor een hiphop nummer die de basis van de timing bepaalt in de video. De overgangen zijn dynamisch en wisselen snel. Al met al een krachtig geheel.

Stijlelementen motion graphic de rode loper

Huisstijl

Voor de video is er gebruik gemaakt van een combinatie van de twee fonts uit de huisstijl. Museo Sans Cond. is een echt font dat er meteen staat en is erg goed te gebruiken voor opvallende titels. Dus perfect voor in een video zoals deze. Tooth & Nail Alt heeft een wat zachtere vormgeving en geeft een stuk tekst het gevoel alsof het met de hand is geschreven, wat goed past bij het onderwerp van deze video.

De hoofdkleur is het mooie knallende rood. Dit is dan ook door de hele video consistent gebruikt. Deze kleur wordt afgewisseld door de overige opvallende kleuren, zoals roze, geel en blauw.

Icons motion graphic video De Rode Loper

Graphics

Naast de kleuren en de fonts, bestaat de huisstijl van De Rode Loper ook uit strakke en eenvoudige iconen. De iconen zijn gemaakt op basis van dunne lijnen. In de motion graphic hebben zij de functie om bepaalde tekst en kreten extra naar voren te brengen. Daarnaast zorgen deze geanimeerde iconen voor een speels geheel.

Filmmateriaal motion graphic De rode Loper

Videomateriaal

De motion graphic is opgebouwd uit verschillende bouwstenen, waaronder het film- en fotomateriaal. Deze elementen moeten voor de juiste sfeer zorgen in de video. De jongeren moeten zich er vooral ook mee kunnen identificeren. Het moet een positief gevoel oproepen. Daarom is er ook gebruik gemaakt van diverse soorten beelden, zodat het geen eenheidsworst wordt én het een goede afspiegeling is van een gemiddeld klaslokaal.

Het eindresultaat

Motion graphic video voor De Rode Loper

Dit project is met 100% liefde gemaakt door Popsicle media

Animaties Animatiestudio Popsicle media