Project

Animatie PPO Rotterdam

Opdrachtgever

Sausmakers – bureau voor video en ontwerp

Mijn rol

Het maken van een storyboard en illustraties op basis van het script en stijlvoorstel. Om deze elementen vervolgens te verwerken in een animatie

Project breakdown; animatie PPO Rotterdam

Het idee

PPO Rotterdam is een samenwerkingsverband van 20 schoolbesturen. Zij staan voor goed en passend basisonderwijs voor ieder kind. Het liefst in hun eigen wijk. Daar maken zij zich graag hard voor. Omdat het handig is om te weten hoe dit proces er precies uitziet, is hier een animatie over gemaakt. Het gaat in totaal om 3 duidelijke stappen die verder worden toegelicht in de animatie.

De uitwerking

De animatiestijl is erg kleurrijk en de stijl is gebaseerd op een combinatie van lijnen en de vrolijke kleuren van PPO Rotterdam. De achtergronden bestaan uit een lichtere variant van de wat hardere kleuren uit de huisstijl. Zodat je wel een goed verschil krijgt tussen voorgrond, waar de focus moet liggen en de achtergrond, waar de scene verder aangekleed wordt. Om de drie stappen toe te lichten is er gebruik gemaakt van een hoofdpersoon, een mogelijk kindje, samen met een ouder, die opzoek zijn naar passend basisonderwijs. Zo blijft het persoonlijk en dichtbij.

Uitleganimatie in huisstijl PPO Rotterdam

Kleurgebruik

In de animatie komt er aan het begin en eind wat informatie voor over deze organisatie. Daarvoor is hun vaste font gebruikt. Verder is er gebruik gemaakt van de wat fellere kleuren uit de huisstijl. Om dit hier en daar wat rustiger te maken, zijn de lichtere varianten van deze kleuren ingezet. Voornamelijk om minder prominente elementen in te kleuren of voor het gebruik op de achtergrond, waar zo wat meer rust gecreƫerd wordt.

Uitleganimatie stijl PPO Rotterdam

Stijl

De stijl bestaat, zoals al eerder genoemd, uit de vrolijke kleuren van PPO Rotterdam. Met daarbij een afwisseling van lichtere varianten van deze wat hardere kleuren. Daarnaast is de stijl erg speels en vallen de gekleurde vlakken hier en daar net buiten de lijntjes. Je kunt het zien als het speelse van kinderen die nog graag buiten de lijntjes kleuren. Het gaat immers ook over passend onderwijs voor kinderen, dus past daarmee goed bij deze doelgroep.

Uitleganimatie karakters PPO Rotterdam

Karakters

Gedurende animaties komen er een aantal karakters in beeld. De hoofdpersonages zijn het jongetje en zijn ouder. Dit, om het een persoonlijk gevoel mee te geven en de 3 stappen mee toe te lichten. Alle karakters bestaan uit de vrolijke huisstijlkleuren met speels lijnwerk.

Het eindresultaat

Uitleganimatie over PPO Rotterdam

Project

Video PPO Rotterdam

Opdrachtgever

Sausmakers – bureau voor video en ontwerp

Mijn rol

Het editen van verschillende video’s en het toevoegen van Motion Graphics voor de video over PPO Rotterdam

Project breakdown; mixed media video PPO Rotterdam

De inhoud

Naast een animatie is er ook een video gemaakt voor PPO Rotterdam. In deze video komen leerlingen uit verschillende scholen in beeld. Want voor die leerlingen zet PPO Rotterdam zich in. Deze video licht het werk verder toe, wie zij zijn en waar ze voor staan. Om deze video wat meer saus te geven, zijn er verschillende Motion Graphics toegevoegd om bepaalde punten uit het verhaal naar voren te brengen.

Het eindresultaat

Mixed media video over PPO Rotterdam

Dit project is met 100% liefde gemaakt door Popsicle media

Animaties Animatiestudio Popsicle media