Project

Animatie YOEP

Opdrachtgever

Sausmakers – bureau voor video en ontwerp

Mijn rol

Het maken van een storyboard en illustraties op basis van het script en stijlvoorstel. Om deze elementen vervolgens te verwerken in een animatie

Project breakdown; animatie Yoep

Het idee

YOEP is een kinder- en jeugdpsychiatrische praktijk met vestigingen in Warmond, Voorburg en Bodegraven. Kinderen en jongeren tot 23 jaar kunnen hier geholpen worden. De animatie volgt het proces van een jongetje in de jeugdpsychiatrie. Dit jongetje, net zoals wat andere kinderen uit de animatie, is vastgelopen in zijn psychiatrische problemen. De animatie licht toe wat YOEP hierin precies kan betekenen.

De uitwerking

Vanuit een stijlvoorstel ben ik aan de slag gegaan om het storyboard te ontwikkelen en visueel uit te werken in de juiste kleuren en look & feel. Het jongetje met het mooie oranje haar speelt de hoofdrol en zal gedurende de animatie ook meerdere emoties hebben. Deze zijn op een subtiele, maar effectieve manier visueel uitgewerkt, wat ook past bij de stijl van de animatie.

Omdat er verschillende doelgroepen worden aangesproken is ervoor gekozen om verschillende introslides te maken, waarin een specifiek persoon wordt aangesproken, van wethouder en ouders tot jongeren. Na de introslide speelt de animatie verder af. Hieronder nog wat voorbeelden van de stijl en het kleurgebruik.

Uitleganimatie kleurgebruik Yoep

Stijlelementen

Voor de animatie is er gebruik gemaakt van een standaard font uit de huisstijl. Daarnaast waren er verschillende kleuren beschikbaar die ingezet konden worden om de animatie en daarmee de elementen kleur te geven. Gedurende de animatie is er afwisselend gebruik gemaakt van de wat meer opvallende kleuren voor de achtergrond. Om er zo een dynamisch geheel van te maken.

Uitleganimatie doelgroepen Yoep

Verschillende doelgroepen

In totaal zijn er 7 verschillende video’s afgeleverd. Iedere video had een persoonlijke intro. YOEP had namelijk 7 verschillende doelgroepen gedefinieerd. Door elke doelgroep een persoonlijke header te geven, wordt iedereen op zijn/haar eigen manier aangesproken.

Uitleganimatie voorbeelden - Yoep verhaallijn

De verhaallijn

Zoals hierboven al even kort beschreven laat de animatie het proces van Yoep zien door te werken met een hoofdpersoon, namelijk een jong kindje. Dit kindje doorloopt de verschillende stappen in het proces om een kind tot jongere in de psychiatrische problematiek zo goed mogelijk te helpen en begeleiden.

Het eindresultaat

Uitleganimatie over YOEP, kinder- en  jeugdpsychiatrische praktijk

Dit project is met 100% liefde gemaakt door Popsicle media

Animaties Animatiestudio Popsicle media