Project

Animaties ZDHC

Opdrachtgever

Studio Lucy & Claire

Mijn rol

Binnen een klein creatief team brainstormen over de storyboards, waarnaar de illustrator aan de slag ging met de uitwerking, was ik verantwoordelijk voor het animeren.

Project breakdown; animaties ZDHC

Het idee

ZDHC is een organisatie die zich bezighoudt met het terugdringen van de chemische grondstoffen die door de kledingindustrie worden gebruikt. Dit doen ze door samen te werken met verschillende merken, industrieën en chemische bedrijven. Om eens goed naar buiten te brengen waar zij precies voor staan en hoe ze dit implementeren, wilden ze graag 5 animaties laten maken, met allemaal hun eigen thema. Omdat het allemaal best ingewikkelde verhalen zijn, is het belangrijk dat de tekst goed en duidelijk wordt ondersteund door de visuals.

De uitwerking

Studio Lucy & Claire kwam bij mij voor het gave animatieproject voor ZDHC. Vanwege de mooie boodschap van deze organisatie hoefde ik niet lang na te denken. Er zijn in totaal 5 animaties gemaakt, waarvan ik er 4 heb opgepakt. Samen met illustrator Lisa Winters en Anouk van Studio Lucy & Claire, ben ik aan de slag gegaan met de storyboards. Vervolgens zijn deze volledig geïllustreerd door Lisa en ben ik aan de slag gegaan met het animeren. Dit project was een mooi voorbeeld van hoe je in een creatief team iets naar een hoger niveau kunt tillen.

Stijlelementen

De stijl van de animatie bestaat voornamelijk uit lijntjes en volle kleuren uit de huisstijl van ZDHC. Bepaalde elementen hebben de donkere blauwe kleur, zoals de handen die ZDHC moeten voorstellen. Hiermee wordt duidelijk laten zien waar iets voor staat. Het lijngebruik in de stijl geeft de animaties een licht en vloeiend gevoel. De stijl is opgezet door Studio Lucy & Claire en verder uitgewerkt door Lisa Winters.

Stijl animaties ZDHC

Het eindresultaat

Uitleganimatie over ZDHC leaders to zero flywheel

Animatie Biodiversity

Deze animatie gaat over het thema biodiversiteit en hoe dit wordt aangetast door de kledingindustrie. Er wordt niet alleen gefocust op het negatieve aspect, maar ook op hoe hat positief veranderd kan worden.

Animatie Climate Change

Deze animatie gaat over het thema klimaatverandering. Wat zijn de feiten en cijfers als het hierom gaat, welk aandeel heeft de kledingindustrie hier nou precies in en hoe kan dat veranderen.

Animatie Water Stewardship

Deze animatie gaat specifiek over het thema water, wat voor effect hebben al die chemische industrieën nu eigenlijk op ons water. En waarom is dit een gevaarlijke ontwikkeling als hier niet iets aan gedaan wordt.

Dit project is met 100% liefde gemaakt door Popsicle media

Animaties Animatiestudio Popsicle media