Project

Animatie Stichting Kind en Ziekenhuis

Opdrachtgever

De nieuwe gevers & Stichting Kind en Ziekenhuis

Mijn rol

Het volledige pakket. Van intakegesprek, script en storyboard, tot animeren.

Project breakdown; animatie Stichting Kind en Ziekenhuis

Het idee

Via de nieuwe gevers kwam ik terecht bij Stichting Kind en Ziekenhuis. Een mooie organisatie. Zij zijn namelijk de pati├źntenorganisatie van kinderen en jongeren tot 18 jaar in de medische zorg. Zij wilden hun missie graag vast laten leggen in een duidelijke zorganimatie. Zodat ze het niet alleen in tekst, maar ook in beeld met de wereld kunnen delen.

De uitwerking

Met alle input uit het intakegesprek is het script geschreven. Het visuele voorstel is gemaakt op basis van hun huisstijl. Daarin was het belangrijk dat de stijl ook positief zou worden ontvangen door kinderen. Die lijn heb ik ook doorgezet in de voice over. Het script wordt namelijk ingesproken door een meisje van 13 jaar. Perfect passend bij de stichting en hun missie. Zo zorg je ervoor dat je met alle elementen perfect aansluit op de interesses van de doelgroep en je een uitleganimatie maakt die ook echt indruk maakt.

Zorganimatie Stichting Kind en Ziekenhuis - kleurgebruik

Kleurgebruik

De primaire kleuren uit de huisstijl, zoals roze en blauw zijn in de gehele animatie het meest gebruikt. Zo is de associatie met de stichting meteen heel sterk. De overige kleuren uit de huisstijl zijn hier en daar toegepast voor de afwisseling en om het geheel die vrolijke sfeer mee te geven.

Zorganimatie Stichting Kind en Ziekenhuis stijl

Stijlelementen

Zoals je kan zien zijn de visuele elementen strak geïllustreerd, maar wel met een speels randje. Dit past goed bij het karakter van de stichting, ze maken zich hard voor kinderen en jongeren, maar zijn ook modern en vooruitstrevend. Door voornamelijk de lichtblauwe kleur op de achtergrond te gebruiken krijg je een erg fris geheel door de gehele animatie heen. Daarnaast zorg je er ook voor dat de aandacht nog meer naar de vrolijk gekleurde elementen in beeld gaat.

Zorganimatie Stichting Kind en Ziekenhuis verhaallijn

De verhaallijn

In de animatie gaat het om wie de stichting is en waar ze voor staan. Dat is voor kinderen en jongeren, samen met hun gezin in de medische zorg. Daarom is er ook gebruik gemaakt van verschillende karakters in diverse leeftijdsgroepen. Zo maak je het ook herkenbaar en blijft het verhaal niet afstandelijk. Ook zijn de karakters een mooie afspiegeling van de samenleving.

Het eindresultaat

Uitleganimatie over Stichting Kind en Ziekenhuis

Dit project is met 100% liefde gemaakt door Popsicle media

Animaties Animatiestudio Popsicle media