Zorganimatie laten maken?

Ik ga graag voor jouw zorgorganisatie aan de slag. Of het nou gaat om een baanbrekende behandeling, een nieuw medicijn of een algemene toelichting voor patiënten. Jouw boodschap wordt duidelijk uitgelegd in de taal van je publiek of doelgroep. 

Zorganimatie laten maken

Zorganimaties maken. Hoe werkt dat?

Animaties voor de zorg

Animaties voor de zorg

Gezondheid is hartstikke belangrijk, dat weet iedereen. Maar gezondheidszorg is niet altijd even makkelijk uit te leggen. Vaak maken de medische termen het allemaal heel complex. Maar complex betekent niet onmogelijk. In een animatie kan je een complexe boodschap namelijk op een begrijpelijke manier uitleggen, zodat iedereen het kan volgen.

Hoe dan precies? Voor een zorganimatie of medische animatie moet je heel bewust kijken naar wat je wel en niet gaat vertellen, wat je doelgroep graag wil weten en wat je hen als boodschap mee wilt geven. Dit allemaal in een taal die jouw klant begrijpt.

Intake en briefing

In ongeveer 1,5 minuut wordt de boodschap van jouw zorgorganisatie duidelijk uitgelegd, in een passende en kleurrijke stijl of volledig gevormd naar jouw branding. In een intakegesprek kijken we samen naar wat jij wilt vertellen en welke mogelijkheden er zijn. Dit doen we aan de hand van een briefing. Dit is een document met belangrijke informatie voor het maken van een animatie. Een goede voorbereiding is het halve werk! Download hieronder alvast gratis de briefing.

Zorganimaties - Animaties voor in de zorg

Ontwikkeling van de zorganimatie

Na de waardevolle intake kan het creatieve proces beginnen. Het script wordt geschreven, het storyboard wordt gemaakt en er wordt een visuele stijl voorgelegd. Dit komt straks allemaal samen in de bewegende animatie, met sound design als final touch. Na elke voltooide stap volgt een feedbackronde. Erg belangrijk, zo kunnen er tijdig aanpassingen gedaan worden. Fijn voor jou en fijn voor mij. Nadat alle puntjes op de i zijn gezet, wordt de zorganimatie afgerond en opgeleverd. Een mooi moment, klaar om met de wereld gedeeld te worden.

Een animatie is een goede investering

Gelukkig is een animatie super flexibel inzetbaar. Je kunt hem op jouw website laten zien, tijdens een presentatie of bij een patiënt op bezoek. Ook is hij vaak bruikbaar voor een langere periode, waardoor je er nog een lange tijd plezier van hebt, want dat is ook erg belangrijk. Zo krijg je de investering dubbel en dwars terug.

Zorganimaties - Een zorganimatie is een goede investering

Voorbeelden van zorganimaties

Uitleganimatie CZ 2020

Deze uitleganimatie mocht ik ontwikkelen voor de CZ Collectieve Zorgverzekering. Het doel van de explanimation was het helder overbrengen van de voordelen van een collectieve verzekering: korting op de premie en ruimere vergoedingen.

Showreel animaties Huidfonds

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Daar moet je dus goed voor zorgen. Ik mocht meewerken aan de campagne van Het Huidfonds om meer bewustwording te creëren in het goed verzorgen van je huid. In verschillende animaties deelden we huidfeiten met de doelgroep.

Animatie Stichting Kind en Ziekenhuis

Stichting Kind en Ziekenhuis is de patiëntorganisatie voor kind en gezin. Al 40 jaar maken ze zich hard voor de jongste stemmen in de medische wereld. Wat ze allemaal doen? Dat mocht ik omzetten in een vrolijke animatie.

Samen werken aan een zorganimatie?

Jouw publiek en doelgroep ook in beweging brengen met doeltreffende zorganimaties? Ik bied 3 heldere diensten in de vorm van 3 soorten animaties. Heb je een ander project of wil je weten wat ik nog meer kan doen? Stel me gerust al je vragen.

Wat kost een animatie - Animatie tarieven

Animator voor de zorg

Waarom zorganimaties?

Multimedia designer Zorgverzekeraar

Ik heb ruim 3 jaar met veel plezier gewerkt als multimedia designer bij Zorgverzekeraar CZ. In deze tijd was ik verantwoordelijk voor het visueel maken van de klantcommunicatie. Denk aan animaties, infographics en creatieve content voor Social Media. Daarnaast heb ik ook animaties mogen maken voor verschillende zorgaanbieders. 

Zo kon ik mijn expertise ontwikkelen in het bereiken, raken en informeren van deze twee doelgroepen met zorganimaties.

Animaties voor zorgorganisaties

In deze 3 jaar heb ik mij de huisstijl volledig eigen gemaakt, met het behouden van een goede dosis creativiteit. Naast mijn werk voor CZ, heb ik als freelancer ook meerdere mooie animaties mogen opleveren voor organisaties en bedrijven in de zorg, zoals Het Huidfonds en Stichting Kind en Ziekenhuis. Ook help ik CZ nog regelmatig met creatieve content voor hun Social Media kanalen en het maken van zorganimaties.

Behoorlijk wat affiniteit dus. Ik haal gewoon erg veel plezier uit het werken voor deze belangrijke sector. Meer over mij als animator.

Zorganimator Margien Klein Haneveld

Samenwerken? Het begint allemaal met een simpele 'hallo'.

Een animatie laten maken? Of een vraag voor mij? Don’t be a stranger! Vul het formulier in of mail mij direct via onderstaande link en ik neem graag contact met je op.